
סמוטריץ' מסכן את הממשלה? מה שלא יספרו לכם בתקשורת
בעידן של כותרות מתפוצצות, פושים דרמטיים ופרשנויות שמתחלפות בקצב מסחרר, טבעי לגמרי שעולות שאלות – ולעיתים גם חששות – סביב עמדותיהם של מנהיגים בולטים. אנחנו מאמינים בשקיפות ובשיח פתוח, במיוחד כשמדובר בנושאים שמעסיקים את הציבור כולו: עתיד הממשלה, שלמות הקואליציה, והאחריות כלפי אזרחי ישראל. לכן, חשוב לעצור רגע ולבחון לעומק – האם באמת השר בצלאל סמוטריץ' פועל ממניעים צרים שמסכנים את היציבות, או שמא מדובר במנהיגות אמיצה שמציבה את טובת המדינה לפני הכול?
הכותרות המבהילות – ומה שהן לא מספרות לכם
בשבועות האחרונים, כלי תקשורת מרכזיים כמו ynet, מעריב, מאקו, וגם סרוגים, בחרו למסגר את עמדתו של סמוטריץ' סביב עסקת החטופים כ"איום ישיר על יציבות הממשלה". כותרות כמו "יאבדו 13 מנדטים? בן גביר וסמוטריץ' בדרך לרסק את הקואליציה" (מעריב) ודיווחים על פגישות ליליות דחופות, מייצרים תחושה של כאוס, אולטימטומים, וחוסר אחריות.
אבל האם זו התמונה המלאה? האם באמת מדובר בפוליטיקאי שמעדיף דרמות על פני אחריות ממלכתית? הגיע הזמן להסתכל על העובדות, ולא רק על הספינים.
1. עמדות ברורות – לא לעסקה מופקרת
השר סמוטריץ' לא מסתיר את עמדותיו. הוא מציג אותן בגלוי, מתוך אחריות ציבורית עמוקה. ההתנגדות לעסקת החטופים, כפי שהוצגה, לא נובעת מרצון "לשבור את הכלים" או להרוויח נקודות פוליטיות, אלא מתוך דאגה אמיתית לביטחון ישראל, לעתיד החטופים, ולחוסן הלאומי. סמוטריץ' דורש שהממשלה תנהג באחריות, תציב קווים אדומים ברורים, ותשמור על עקרונות שמבטיחים את שלומם של כלל אזרחי ישראל – לא רק את הפתרון המיידי.
סמוטריץ מחפש עסקה שלא תשאיר חלק מהחטופים מאחור, עסקה שלא תגבה מחירים כבדים מביטחון המדינה, ולא עסקה מופקרת בכל מחיר
2. יציבות קואליציונית אמיתית נבנית על עמוד שדרה – לא על פשרות מסוכנות
האם יציבות פירושה הסכמה עיוורת לכל מהלך? ההפך הוא הנכון. ממשלה יציבה היא ממשלה שיש בה קולות מגוונים, שמאתגרים, שדואגים לא לאבד את הדרך. סמוטריץ' פועל בדיוק מהמקום הזה: הוא לא חושש לומר את האמת, גם כשהיא לא פופולרית, כי הוא מבין שוויתורים מסוכנים עלולים להוביל לאובדן אמון הציבור ולפירוק אמיתי של החברה הישראלית.
נזכיר: לא פעם בעבר, עמדות תקיפות של סמוטריץ' ושל שותפיו דווקא חיזקו את הממשלה. דוגמה בולטת היא ההתעקשות על תקציב אחראי, שבלעדיה היינו עלולים להיגרר לבחירות מיותרות. גם אז, היו מי שצעקו "משבר!", אבל בסוף – בזכות עמידה איתנה – הממשלה שרדה, והציבור הרוויח.
מי באמת מסכן את היציבות?
הניסיון לצייר את סמוטריץ' כ"גורם לא יציב" הוא לא פחות מהפוך על הפוך. דווקא מי שמוכן לשלם מחיר פוליטי כדי להגן על עקרונות, הוא זה שמבטיח שהממשלה לא תהפוך לכלי ריק מתוכן. ממשלה שמבוססת על פשרות אינסופיות, על פחד מהכותרת הבאה, היא ממשלה חלשה – וזו הסכנה האמיתית ליציבות.
בפגישה סגורה שנערכה לאחרונה, סיפר אחד מראשי הערים: "אני לא תמיד מסכים עם סמוטריץ', אבל אני יודע שאם הוא מבטיח משהו – הוא עומד מאחוריו. זה נותן לי ביטחון, גם כשיש מחלוקות". זה בדיוק ההבדל בין פוליטיקאי שמחפש שקט תקשורתי, לבין מנהיג שמבין שיציבות אמיתית נבנית על אמון, שקיפות, ועמידה בעקרונות.
למה הציבור צריך דווקא את הקול של סמוטריץ' בשולחן הממשלה?
- כי הוא לא מפחד להגיד את האמת, גם כשהיא לא נוחה.
- כי הוא שם את טובת המדינה לפני שיקולים פוליטיים צרים.
- כי הוא מבין שיציבות לא נמדדת בשקט מלאכותי, אלא ביכולת לעמוד בלחצים – ולשמור על ערכים.
הגיע הזמן להפסיק להיבהל מהכותרות
הגיע הזמן להפסיק להיבהל מהפושים, מהספינים ומהכותרות המבהילות. סמוטריץ' לא מסכן את הממשלה – הוא מחזק אותה. הוא מזכיר לכולנו שמנהיגות אמיתית נמדדת לא ביכולת להתחמק ממחלוקות, אלא באומץ לעמוד על עקרונות, גם כשזה לא פופולרי.
בפעם הבאה שאתם רואים כותרת דרמטית, תשאלו את עצמכם: מי באמת דואג ליציבות? מי באמת פועל לטובת הציבור? התשובה ברורה – והגיע הזמן שגם השיח הציבורי יכיר בכך.